От 16-и март започваме нов филм! Това обяви пред БНР режисьорът

...
 От 16-и март започваме нов филм! Това обяви пред БНР режисьорът
Коментари Харесай

Стефан Командарев с нов филм след Уроците на Блага

 

" От 16-и март започваме нов филм! "

 

Това разгласи пред БНР режисьорът Стефан Командарев и посочи: " Вече са определени места за фотоси и приготвяме снимачен проект.... Мечтите нямат предел и се надяваме той да е даже по-успешен от " Уроците на Блага ".

 

Филмът ще бъде копродукция сред три европейски страни, изясни режисьорът:

 

" Правил съм филми и с извънредно дребен бюджет и със междинен, само че по-важно е желанието за кино, майсторството на целия екип и най-много актьорите, с цел да се получи нещо завладяващо на екрана ".

 

По думите на Командарев акцията за българската номинация за " Оскар " - филмът му " Уроците на Блага " - е била допустимо най-хубавата:

 

" Българските институции - в лицето на Министерството на културата, на Националния кино център и на Националния фонд " Култура " - реагираха доста съответно. Бяхме в предвижданията на всички огромни киноиздания, че ще бъдем в късия лист, ние си свършихме почтено работата, само че не попаднахме в този лист.... Не е толкоз елементарно и не е единствено въпрос на качествата на кино лентата. Има доста пари, ползи, доста лобиране. Но ние нашата работа си я свършихме по оптимално положителния метод ".

 

Стефан Командарев беше измежду спечелилите в акцията на БНР " Българските посланици на културата 2023 ". 12-има създатели, които бяха оповестени на 20 декември на тържествена гала в Софийската градска художествена изложба, са: шефът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов, оперната певица Александрина Пендачанска, писателят Захари Карабашлиев, художничката Дили Бозаджиева, писателката Теодора Димова, диригентът Десислава Стефанова, музикантът Теодосий Спасов, артистът Руси Чанев, цигуларят Васко Василев, художничката Кина Бъговска и режисьорите Явор Гърдев и Стефан Командарев.

 

Творците са номинирани от слушателите на БНР, а изборът кои от тях да бъдат посланици на културата е на жури с ръководител министърът на културата Кръстю Кръстев и членове: Кирил Вълчев – общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, Райна Манджукова – изпълнителен шеф на Изпълнителната организация за българите в чужбина, Снежана Йовева-Димитрова – шеф на Държавния културен институт към Министъра на външните работи, Димитър Стоянович – публицист в Българска национална телевизия, Митко Новков – публицист в БНР и Нина Цанева – публицист в БНР, която е създател на самодейността.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР